Friday, October 28, 2011

Kek Batik Cheese

sebenarnya nk buat kek lapis persona yg tgh meletoppppp2 tuh .. tp tk tau camaner tiba2 dpt idea nk buat yg lagu nih ...

Bahan2 ( loyang 7x7)

1 paket biskut marie perisa coklat

250gm philadelphia creamcheese
80 gm gula halus
120 fresh cream


1 sachet Nescafe 3 in 1 (regular)
1 cwn air panas dicampurkan dgn nescafe di atas

6 belahan buah peach .. potong dadu

Cara2

1.Alaskan loyang dgn kertas minyak
2. Pukul creamcheese bersama gula sehingga sebati.
3. Masukkan fresh cream dan dipukul lagi sehingga gebu.. ketepikan.
4. Celupkan biskut marie both side dgn air nescafe ( sekejap saja) .. dan susun dlm loyang sehingga penuh dasar loyang tersebut
5. Letakan sedikit creamcheese dan ratakan, taburkan sedikit potongan buah peach, ulang step nih sehingga habis ..
6.Apabila selesai .. hentak2 kan loyang supaya mampat.
7. Simpan dlm peti ais semalaman .. Lepas tuh blhler dihiaskan dgn serbok koko, hirisan coklat ker, serbok oreo ker, atau apa saje yg kita suka.








Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment