zaman jepun jajah malaya dulu mmg pemes ler ubi kayu nih .. jugak pemes sbg mknan org2 yg kekurangan kira2nya org sekin ler .. tp skg x leh cakap gitu doh ..ubi kayu nih doh masuk hotel .. last month masa gi ronda2 kat bb bangi .. ader sebuah hotel tuh wat menu bf utk ubi kayu rebus cicah ngan sambal bilis depa charged RM6.90++ ..ermmm jgn x caya .. pastu smlm dlm kosmo ader sebuah kopitiam jdkn salah satu menu utk pelanggan depa .. hahaha ubi kayu lerni dah upgrade .. dah jadi menu utk org2 kaya plak kan .... ;O
masa dok tilik2, belek2 n pilih2 ubi kayu nih ..ermmm pilih punya pilih suh mokcik tuh timbang .. alamak 2kg .. yelah sume comel2 belaka .. pastu puas ambo dok pikir nok buat benda pulak ler ngan ubi 2kg nih .. so skodeng Myr cari resipi .. ader yg berkenan tp nak kena parut memarut nih mls skit .. so ambo decide buat resipi rebus2 jer .. hok senang2 sajer ..
sira ubi kayu .. gula n gula melaka, daun pandan direbus ngan ubi kayu ..
getok ubi utk frozen resipi dr myr @ joayee
so selesai utk ari nih .. ader ler 3 ketul lagi ..x tahu ler jadik ker idak projek parut memarut nih .. bagus gak kan ubikayu nih ..byk projek buleh wat ngan dia ..sedap pun sedappppp .. kenyang ooo mkn ubi kayu nih patut ler zaman dolu2 depa ganti nasi ngan benda nih ; D
No comments:
Post a Comment