Wednesday, April 17, 2013

Super Moist Choc Coffee Muffin

Bahan2

100gm minyak masak / jagung
150gm susu cair
100"gm coklat bar
80gm gula halus
1 sudu teh nescafe / coffee expresso
(K.yati guna dark roast expresso)

Masakkan bhn diatas sehingga gula dan coklat cair ..

1 biji telor dipukul perlahan 

150gm SRF
Secubit garam dan baking powder
Ayak bhn diatas

Badam slice/ coklat chip

Cara2nya

Panaskan oven 180ºC

Sediakan paper cup kan dlm baking tray

Masukkan telur yg dipukuk perlahan kedlm bhn2 yg tlh dicairkan kacau sebati.

Kemudian masukkan tepung .kacau perlahan hingga sebati ..

Masukkan penuh kedlm paper cup

Taburkan choc chip atau badam slice

Bakar 18-20 minit..

Siap utk dimakan..

No comments:

Post a Comment